Op zoek naar Anna

Terug naar Atlantis algemeen

Loop naar beneden, de gang uit en neem daar de linkergang. Aan het eind zit een schuifpuzzel op de deur. Klik met de vork uit je inventaris op de puzzel. Zie het plaatje in welke volgorde je op de stukjes moet klikken om ze te verschuiven. 1 is de eerste zet, 2 de tweede enz. 

2, 6, 12 3, 7, 11 8
1, 5, 13, 19, 25, 31, 39 4, 10, 14, 20, 26, 30, 36, 40 9, 15, 21, 27, 35, 41
24, 18, 32, 38, 44 17, 23, 29, 33, 43, 57 16, 22, 28, 34, 42

De deur gaat open en je staat buiten. Loop naar voren en naar links naar het vissershuisje. Praat met de visser en praat nogmaals, je krijgt een kristal en moet zijn dochter gaan zoeken in de stad die je piloot kan zijn. Loop terug en ga weer tussen de huizen door het paleis binnen. De schuifpuzzel heeft een ander plaatje, maar je moet hem op dezelfde manier oplossen. Loop de gang helemaal uit, draai je om en neem nu de rechtergang.Hier zit de schuifpuzzel aan het eind links tegen de muur, los hem op dezelfde manier op. Je komt in een gang met gekleurde ramen. Links is de bibliotheek met de wachter, ga naar rechts, en weer naar rechts de trap op naar de stenen leeuw. Maak zijn bek weer open met de zonnestelsel-puzzel, geef hem het schaap en ga weer door de muur naar de geheime gang. Klik met de oorbel op de houten deur om de kerker in te gaan. Spring weer uit het raam en je bent in de stad.

naar boven

Praat met de vrouw die bij het huis met de trap staat. Loop naar de trap die de stad uit naar het zwembad leidt en ga het huisje rechts van die trap binnen. Praat met de vrouw Lona over alles. Praat dan met Anna en laat haar de vliegkristal zien. Loop naar buiten en ze vlucht. Loop naar de kroeg Scarlet Cockerel, praat met de man aan het eind van de bar over het meisje, Mejenz en Creon. Praat dan met de domme man over de koningin, daarna over hemzelf. Hij houdt nu de slimme in bedwang zodat je de trap op kunt. Klik op de rechterdeur, je hoort stemmen en bent binnen. Loop het gangetje door en je hoort Lascoyt, ga snel de kamer rechts aan het einde van de gang in. Ga pas naar buiten als je geen stemmen meer hoort en praat met de domme man (Servage), laat hem met je meegaan door na zijn vraag op hem te klikken en voor "duim omhoog" te kiezen. Praat binnen met de domme, praat dan met hem over Creon, praat nog een keer over Creon en dan over hemzelf. Loop dan de kamer uit.

naar boven

Na het gesprek met Anna laat je haar je medaillon zien, en daarna de vliegkristal. Ga weer met de ladder in de binnenplaats het paleis in. In de geheime gang rechtuit naar de leeuwenkamer, de trap af, naar rechts en rechtdoor naar buiten. Loop buiten naar rechts en ga de eerste deur in naar de hangar. Plaats disk 3 als daarom gevraagd wordt.

Ga weer met de lift naar boven en pak de zak die in de hoek op de grond ligt. Klik ermee op Anna en kies "duim omhoog" om haar erin te stoppen. Loop naar buiten en klik op de wachter als hij je aanspreekt. Loop naar het botenhuis, praat met de man bij de eerste flyer links. Stap in zijn boot, loop heen en weer en je vliegt naar een land van sneeuw.

naar boven

Verder naar het iglodorp.