Para nua - de primitieve

Terug naar Atlantis algemeen

Je komt op een eiland bij primitieven terecht. Praat met Jomar over alles, dan met de inboorling Hona Ly die achter je staat. Hij wil dat de krabbenrace bepaalt wie van jullie twee de waarheid spreekt. Loop naar beneden en ga naar rechts als Hona Ly dat vraagt. Pak het touw dat daar op de grond ligt. Klik op het mandje met krabben en kies een krab uit waar je mee wilt racen. Wie drie keer een race wint heeft gewonnen. Voor ons was de winnende combinatie: eerst de rode krab, dan de witte, dan de bruine en als laatste de rode. Jomar wordt gedood.

Klik nu rechts zodat je inventaris geopend wordt. Je kunt nu op Hona Ly klikken onderin het beeld om met hem over alles te praten. Loop zo dicht mogelijk naar een omgevallen beeld (de "standing god"), klik weer rechts om op Hona Ly te kunnen klikken. Hector komt nu aangevlogen. Praat met hem over alles, loop zo dicht mogelijk naar het gevallen beeld en klik erop met het touw uit je inventaris. Ga dan in de flyer zodat het beeld omhoog getrokken wordt. Het mislukt, klik op Hector en kies "duim omhoog" om het nog een keer te proberen. Het lukt weer niet, ga naar beneden om de dochter van Hona Ly uit de boot te halen. Met haar erbij lukt het wel. Praat met Hector en Hona Ly over het beeld. Kies er dan voor om met de dochter weg te varen naar het originele beeld. Ga in de boot en je vaart naar het eiland met de Standing God.

naar boven

Loop naar de poort in de rotswand en klik op de voorwerpen die daar liggen. Het is een puzzel. Plaats eerst de beeldjes op de bovenste rij. Als een beeldje goed staat geeft ze een aanwijzing. De oplossing is:

Blauw Rood Geel Groen
Vogel Os Vis Krab
Wereld Ster Maan Zon

Je loopt door de rots, loop naar het spinnewiel in het midden. De vrouw wil niet met je praten. Loop naar de eerste gang rechts van de roze tunnel waar je doorkwam. Je wordt gedood en de vrouw vraagt om de ronde bal uit je inventaris. Klik met de bol op haar en ze vraagt je nog een keer de dood tegemoet te treden. Ga nu in de tweede gang rechts, je komt in een kookpot en uiteindelijk bij een blauwe kubus terecht. Klik twee keer op de kubus en je ziet een verhaal. Klik weer op de kubus en praat over alles (en dat is heel wat!). Draai je helemaal om en klik op een steen in de vloer waar je de cursor van je muis ziet veranderen. Klik op de groen geworden steen en je gaat omhoog. Loop over de rand naar de overkant en klik op het gat in de rand om weer naar beneden te gaan. Er staat nu een knikkerbaan in het midden.

naar boven

Loop naar het poortje in de muur en pak de knikker die ervoor op de grond ligt. Ga door het poortje en pak de olielamp die daar staat. Ga weer terug naar de knikkerbaan, loop eromheen en zet de olielamp op de knikkerbaan. Klik dan met de tweede knikker uit je inventaris op de knikkerbaan. Hij rolt door het vuur en maakt een gat in de grond. Ga erin, en er komt een kubus uit de knikker. Klik erop en je krijgt een hand. Stop die in je inventaris. Loop naar het voertuig wat daar staat, pak de overgebleven knikker uit je inventaris en stop hem in het bolletje van het voertuig. Doe CD-rom nr. 4 erin als daarom gevraagd wordt.

naar boven

Verder naar Creon verslagen.