Het raadsel van de leeuw

Terug naar Atlantis algemeen

Wacht en luister. Als je de voetstappen van de wachter hebt gehoord en ze sterven weg, loop dan snel naar de gang waar hij liep en ga links de trap op. Je ziet links een stenen leeuw en rechts een zonnestelsel. Ga naar rechts, naar het bedieningspaneel achter het zonnestelsel. Je moet ervoor zorgen dat zon, maan en planeet op één lijn staan. Klik hiertoe 34 x op de linkerhendel (erboven klikken) en 35 x op de rechterhendel. 

De bek van de leeuw gaat open. Ga vlak voor de leeuwenbek staan en klik met het schaap op zijn bek, zodat een deur opent. Ga erdoor en je komt in een geheime gang. Klik met de oorbel uit je inventaris op de deurknop van de houten deur en je komt in een lege kerker. Klim door het raam om in de stad te komen. Draai naar links, ga de trap op en loop tot je rechts een zijstraat in kan. Loop de trap op van het huis aan de linkerkant. Loop over het balkon en pak de bloempot die op de balustrade staat. Beneden zie je een wachter lopen. Houd de bloempot vast, kijk recht voor je en wacht tot hij recht onder je is. Klik dan en hij is knock out. Loop naar hem toe en pak zijn mes. Ga terug en linksaf, klik op de deur met de haan erboven tegenover de drinkbak. 

top

Ga naar binnen, praat met Lascoyt over alles en wacht tot Meljanz binnen komt. Ren na het praten snel de trap op, bovenaan naar links, draai dan naar links tot je de ingang ziet. Snij met het mes uit je inventaris snel het touw door wat daar hangt, en klik dan snel op Meljanz die je beneden links van het touw ziet. Ga buiten meteen rechtsaf (een vrouw roept je), dan links naar de tuindeuren. Ga de linker tuindeur in en praat met Agatha. Praat nogmaals. Pak de ladder en zet hem op de bank. Loop op de muur 1 stap en zet de ladder dan onder het raam.Ga het raam in en je bent terug in de kerker.

Ga de deur in naar de geheime gang. Pak de koevoet die daar staat, draai naar rechts en klik met de koevoet op de zwarte halfronde opening bovenin de muur naast de deur. Je hebt een muisje gepakt. Loop naar de tekening van de kat en klik met het muisje op het ronde gat naast zijn kop. Rechts opent een deur, ga naar binnen.

top

Verder naar de fonteinkamer