Het iglodorp

Terug naar Atlantis algemeen

Stap uit de boot en ga de eerste weg rechts. Loop door de grote opening naar het dorp. Praat met de mannen over alles, klik dan met de oorbel op ze en ze nemen je mee naar een heldere iglo waar je hun geschiedenis te zien krijgt. Je wordt knock out geslagen en komt bij in een andere iglo. Snij met je mes het touw los rechts van het beschilderde doek. Klik dan met het touw op de lange staaf die op de grond ligt. Klik nu hiermee op het gat in het dak. Klim van het dak. Je mag maar twee keer een verkeerde iglo binnengaan, de derde keer wordt je gedood. Dus: loop langs de droogrekken naar de iglo met de boot bij de ingang. Niet naar binnen gaan! Loop verder naar links, ga de volgende iglo ook niet naar binnen. Draai je om en loop links langs de heldere iglo, loop om deze iglo heen naar de pilaar. Draai je om en ga de heldere iglo binnen. Klik onder de tekening met de rode monsters op het zonnetje en je pakt drie puzzelstukjes. Loop weer naar de iglo met de kano bij de ingang. Vermijd de bewakers! Ga daarvandaan in dezelfde richting als eerst naar de tweede iglo en ga die binnen.

naar boven

Pak de puzzelstukken uit je inventaris en klik op de grond. Maak de puzzel, dit is een heel gedoe. Linksklikken om te pakken en plaatsen, rechtsklikken om de stukken te draaien. Probeer eerst door telkens te draaien en te verplaatsen om de stukjes op de goede volgorde te krijgen (plaatjes 1-5). Als je eenmaal plaatje 4 hebt kan je de zon van linksboven naar rechtsonder verhuizen (plaatje 5) zodat de volgorde goed is. Leg dan eerst de maan goed door de zon en de ster net zolang te verschuiven tot je de maan juist gedraaid neer kan leggen (plaatje 6). Sluit dan de zon aan op de maan (plaatje 7), en als laatste de ster (plaatje 8).

naar boven

De grond gaat open en je daalt een ladder af. Neem de rechtergang, je ziet Anna op een offertafel liggen. Draai je na het filmpje om en ren weg, de andere gang in en de offerkamer door de andere deur weer in. Sluit de deur door erop te klikken zodat ze moeten omlopen. Loop snel naar het beeld en pak het masker, klik dan met je mes op het touw om Anna's arm. Praat met haar over het onderste onderwerp, en doe dit nog een keer. Loop rechts langs Anna heen nadat ze iets zag in het beeld en klik op de ster op de grond. Loop naar rechts en klik op het kind, weer naar rechts en klik op de man, naar rechts op de vrouw, de zon en de maan. Pak het beeldje dat op de offertafel staat en loop naar buiten door de open deur. Cryon valt het dorp aan, Anna valt hem aan.

 Loop naar rechts richting de sneeuwgrot, en dan links langs de staande steen. Draai je daar om en loop links langs de steen terug naar de grot met de ijsbeer. Kijk naar de beer, draai je om en ren weer snel een rondje om de steen met de beer achter je aan. Je kunt nu door de grot rennen, de beer volgt je daar niet. Klik op de piloot bij de flyer en je vliegt weg.

naar boven

Verder naar Para Nua.