De fonteinkamer

Terug naar Atlantis algemeen

Praat met de man over alles. Hij wil een spel met je spelen. Klik op het speelbord dat op tafel ligt. Je mag maximaal twee vierkantjes ver lopen en je moet proberen op het vakje te komen waar de koningin verschijnt. De twee wachters mogen maar één vierkantje lopen, kijk uit dat ze je niet pakken. Omdat de koningin telkens ergens anders verschijnt hebben we door puur geluk gewonnen. Misschien zit er een patroon in de verschijningen maar die hebben wij niet ontdekt. Praat weer met de man als je gewonnen hebt. Je valt door de vloer en komt in een kamer met een fontein.

top

Loop naar de ster op de muur en klik op het sterretje om een gat in het plafond te openen. Pak de drietand van de fontein en gooi die door het gat in het plafond. Je luistert twee mannen af en moet naar de boomgaard. Plaats de drietand terug en klik weer op het sterretje om het gat te sluiten. Loop door de deur en je bent weer bij de ijsberende wachter. Dit keer is het moeilijker! Luister weer naar de voetstappen. Als je ze lang hoort gaat hij de trap op en heb je tijd om de gang in te lopen. Ga aan het eind van de gang naar links, en aan het eind een trap op. Je bent in de bibliotheek, de vloer kraakt. Als je drie keer de vloer laat kraken wordt je ontdekt door de wachters. Oppassen dus! Loop langs de muren, langs de trap en ga vóór de twee wachters naar rechts tussen de stellingen door. Gooi de stelling op de wachters door erop te klikken,  en spring uit het raam de boomgaard in.

top

Praat met Agatha over alles. Je wordt bedreigd door twee mannen, steek de rechter neer met je mes, Agatha doodt de linker en wordt zelf ook gedood. Pak haar armband van haar rechterarm. Loop het hek uit, het hek van de binnenplaats door en klim weer met de ladder door het raam. Ga de geheime gang weer in, door de stenen muur langs de leeuw de trap af. Wacht halverwege de trap en luister weer naar de voetstappen. Ren als ze wegsterven naar de buitendeur, ga snel rechtsaf en daar de deur in. Laad disk nr. 2 als daarom gevraagd wordt.

top

Verder naar de koningin