Creon verslagen

Terug naar Atlantis algemeen

Je vliegt naar het vissershuisje. Praat binnen met de visser over alles. Ga weer terug naar je vlieger, klik erop en vlieg naar de flyer van Creon. Stap aan boord en klik met het mes op Anna om haar los te maken. Nu moet je snel zijn anders wordt je overboord gesmeten: draai iets naar rechts en klik op de groene vleugel van je eigen schip om een stap opzij te doen. De man die je aanvalt gaat nu zelf overboord.

Na het filmpje kom je in het paleis. Ga weer de gang in waar de wachter liep, en links de trap op naar de stenen leeuw. Doe zijn bek weer open met de zonnestelsel-puzzel, geef hem het schaap en ga de geheime gang in. Pak daar weer het muisje uit de muur met het breekijzer, geef het aan de poes en ga de geheime kamer in. Praat met de man over alles. Loop door de gang terug en neem de rechter stenen deur.  Loop langs de leeuw de trap af, ga linksaf en aan het eind weer links, aan het eind de trap op naar de bibliotheek. Loop in de bibliotheek de trap op, ga naar links en pak het oog uit het geraamte van de walvis dat aan het plafond hangt. Loop terug naar de ruimte waar je deze scene begon en ga door de houten deur naar de kamer met de fontein. Loop naar de fontein, naar dezelfde plek als waar je de drietand kan pakken. Draai je om en klik met het walvisoog op het oog van de dolfijn. Je zakt de grond in.

naar boven

Je komt in een doolhof waar een minotaurus de wacht houdt. Let op: overal waar hij verschijnt kan je niet meer verder, anders val je in de lava! Op deze manier kom je uiteindelijk bij een machine en Creon terecht. Zie de plattegrond hoe je moet lopen. De zwarte bolletjes zijn de plaatsen waar je stopt als je loopt. Om de eerste afslag naar links te nemen moet je dus eerst drie keer vooruit klikken en je dan naar links draaien. Op de plaats van de rode kruisjes verschijnt de Minotaurus, daar kan je dus niet heen. Creon en de machine zijn op de plaats van het rode bolletje.

Zodra Creon de machine op je richt, moet je met de blauwe hand uit de inventaris op de machine klikken. Creon vlucht door een gat in de muur. Kijk even rond in de ruimte waar je bent, op de vloer ligt een kristal, onthoud waar die ligt want die moet je straks snel pakken. Volg Creon door het gat. Klik met de blauwe hand op het masker waar Creon mee praatte zodra het naar je kijkt. Er verschijnt een monster.

Vlucht terug door het gat, het monster komt achter je aan. Kijk niet achterom maar ga uit het gat naar links en dan naar rechts waar het kristal ligt, en klik erop met de blauwe hand om het te pakken. Klik dan met de bol op het monster en het is GAME OVER!!! Kijk nog even naar het eindfilmpje waarin je Atlantis in zee ziet zinken.

naar boven