Het boom in het paleis

Terug naar Atlantis algemeen

Ga na een goede nachtrust in het vissershuis naar het paleis, praat onderweg met de man met de hooivork die tussen de huizen staat, en met de wachters voor de trap. Ga naar de stad en via de ladder op de binnenplaats het paleis in. Ga weer naar de geheime gang, geef de kat weer het muisje (opnieuw pakken met de koevoet) en ga de geheime kamer weer in. Praat met de man over alles en speel het rat-en-muisspel. Haal de hendel rechtsonderin over om het spel te beginnen. Je moet met de knoppen aan de zijkant ervoor zorgen dat de rat die linksbovenin verschijnt niet in de kattenbekken terecht komt maar bij de bel middenonder. Klik hiervoor op de eerste knop linksboven, dan snel op de tweede en houdt die vast. Klik dan op de derde knop aan de linkerkant en snel op de vierde, houdt die weer vast en de rat gaat de luchtkoker in. Wacht tot het hoekje rechtsbovenin naar links kiept, klik dan op de bovenste knop aan de rechterzijkant, dan op de tweede knop rechts en houd die eventjes vast. Laat hem dan los en de rat schiet omhoog. Als hij door het gaatje duikelt klik dan op de vijfde knop aan de linkerzijkant, dan snel op de onderste knop aan de linkerzijkant en houd die vast. Gewonnen!

top

Je valt in een gang, draai je om, doe het balletje dat je hebt gekregen in een gat en onthoud de kleuren en de hemellichamen die je ziet. Loop de gang uit en de trap op, daar wordt je opgewacht. Draai naar links en pak snel de vaas van de standaard, klik daarmee op de wachter. Loop dan onder de benen van de andere wachter door, draai snel naar rechts en ga door de deuren. Draai je om, pak de speer die daar staat en leg die op de deuren zodat die niet open kunnen. Loop naar de achterkant van de troon en klik erop. Je kan de vier gekleurde glazen draaien met de vier dieren in de hoeken, je moet de tekens in de juiste kleur zetten zoals je ze in de muur hebt gezien. Zie plaatje voor de oplossing. Klik als alles goed staat op het teken midden onderin en de troon gaat open.

top

Loop een stapje opzij, ga het gat in en loop de trap af. Ga naar links en aan het eind de wenteltrap op. Klik op de cirkel op de grond, los de tangrampuzzel op waar al een stukje inligt. Linksklikken voor pakken en plaatsen, rechtsklikken om een gepakt stukje te draaien. Een beeld verschijnt. Pak een nieuw stukje tussen haar staart en haar been, draai je met het stukje om en maak de volgende puzzel. Pak weer een nieuw stukje bij het nieuwe beeld, het zit tussen de arm en de zij. Maak de derde puzzel, pak weer een stukje van de kin van het nieuwe beeld en maak de laatste puzzel. Zie de tekeningen voor de oplossing.

1

2

3   4  

Het nieuwe beeld is een soort dino, klik op zijn onderkaak en klim op zijn tong. Klim een wenteltrap op en loop naar buiten. Loop rond de balustrade van de zonnetoren waar je inzit en pak de vork uit een nis. Loop weer terug en verder naar boven. Loop om de boom heen tot je niet verder kan en klik met de vork op een vlekje in het gras. Loop weer naar beneden. Als je in de beeldenkamer naar beneden wilt verschijnt de vrouw. 

top

Verder naar Op zoek naar Anna